Visie en achtergrond

Onze inspiratie vinden we in de antroposofie. Belangrijk daarin is de overtuiging, dat ieder mens in wezen gezond is, maar dat door een (tijdelijke) stoornis in lichaam of geest het eigen gezonde wezen niet altijd tot zijn recht kan komen. Daarom gaan wij op zoek naar de mens achter zijn of haar handicap en onderzoeken de mogelijkheden voor ontwikkeling.

dit doen we

door werk, ontmoeting en cultuur. Werk is voor ieder mens belangrijk. Het betekent iets toevoegen aan de wereld, iets voor een ander betekenen. We nemen de tijd om elkaar en bezoekers te ontmoeten binnen een sfeer van gelijkwaardigheid en erkenning. Ieder mens is uniek, dat schept banden met elkaar en met de buitenwereld. Er worden regelmatig uitstapjes gemaakt.

Omdat we buitenwerken, leven we sterk met de seizoenen. We beleven de schoonheid van het landschap en de natuur. We staan stil bij belangrijke momenten in het jaar. We vieren feesten: kerst en pasen. En een zomerfeest waarbij we familie en vrienden uitnodigen.

 

Uitgangspunt bij de begeleiding is ‘zorg op maat’

Elke deelnemer wordt op zijn eigen niveau uitgedaagd. Deze diversiteit geeft een goede sfeer, er kan over en weer geholpen worden.  De deelnemers leren elkaar in het samenwerken kennen in hun kwaliteiten. We werken met en in de natuur; het heeft z’n eigen ritme waar we ons goed bij voelen.

Dagritme

Elke morgen neemt de zorgboer ruim de tijd om de dag door te spreken, de zorgboer verdeelt de taken. De dag bestaat uit een afwisseling van werken en samen koffiedrinken, lunch en sap drinken.

openingstijden

Deelnemers zijn van maandag t/m vrijdag welkom vanaf: 

Maandag:      08:30 – 15:30
Dinsdag:        08:30 – 15:30
Woensdag:   08:30 – 12:00
Donderdag:  08:30 – 15:30
Vrijdag:         08:30 – 15:30

Zaterdag en zondag is de zorgboerderij gesloten.

Vakanties 

In de zomer heeft de zorgboerderij twee weken vakantie. Met kerst een week vakantie, afhankelijk hoe dit valt. Klik HIER voor een overzicht van feestdagen en vakanties 2024.

Contact

Telefoon

0592 231 600
06 502 06 995

Adres

Hoofdweg 114 
9484 TB Oudemolen

Ontworpen door 1609Bold